Descoperă secretele prăjirii perfecte a ficatului pentru a obține un rezultat suculent, gustos și moale, care va încânta papilele gustative ale întregii familii!
Prăjirea ficatului necesită o atenție deosebită pentru a obține textura și gustul dorit. Cu cât veți prăji ficatul mai puțin timp, cu atât va fi mai suculent și mai moale, așadar urmați cu atenție pașii următori pentru un rezultat perfect.
Ingrediente:
- 500 g de ficat (de vită, porc sau pui)
- 1-2 cepe
- 1 linguriță de sare
- 5-6 linguri de făină
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
- Curățați ceapa și tăiați-o în rondele de grosime medie. Așezați rondelele într-o tigaie cu ulei încins și puneți tigaia pe foc.
- Spălați și uscați ficatul cu un prosop de hârtie, apoi tăiați-l în felii subțiri cu o grosime de aproximativ 1 cm. Îndepărtați canalele de ficat. Amestecați făina cu sarea într-un bol.
- Treceti feliile de ficat prin amestecul de făină, scuturați ușor excesul de făină și prăjiți-le în tigaia încinsă cu ceapă.
- Reduceți focul la mediu și adăugați ulei, dacă este necesar. Răsuciți feliile de ficat și prăjiți-le pe cealaltă parte timp de 1-1,5 minute.
- Ficatul se prăjește pe rondelele de ceapă, împiedicând arderea și adăugând arome delicioase. Continuați prăjirea ficatului până este gata (până când nu mai este sângeros în interior), amestecându-l cu ceapa și gătind timp de 15-20 de secunde.
- Ficatul prăjit este acum gata de servit! Este delicat, suculent și extrem de moale.
Beneficiile consumului de ficat de pui în alimentația ta includ prevenirea anemiei, îmbunătățirea vederii, susținerea sistemului imunitar și reducerea riscului de anemie și cancer, datorită conținutului bogat de vitamine și nutrienți esențiali.
Bucură-te de această delicioasă rețetă și savurează fiecare gust!
Vezi si reteta noastra video de ficatei cu piure la tigaie